Oxrullader med Krispig Potatissallad och Ädelostsås

lövbiff

finhackad lök

vitlök

mörk oxbuljong

salt

peppar

rosmarin


grillad paprika på burk (går bra med färsk)

potatis


grillad paprika på burk

potatis

olja

salt


kvibille ädel

smör

mjöl

soja

grädde


sätt ugnen på varmluft 230 grader


gör rullar av köttet och fäst ihop med tandpetare

bryn köttet i en trancheringspanna tillsammans med den finhackade löken

häll på buljongen och lägg i vitlöken

kasta  i en kvist rosmarin och salta och peppra försiktigt

bressera under lock på svag värme 30-40min


lägg paprikan i en grillpanna

ställ in på galler i mitten i ugnen


skiva potatisen i tunna skivor

lägg ut på en plåt och blanda med olja och salt

ställ in plåten ett steg under gallret med paprikan

och låt gå 30 min


lägg upp köttet på ett fat och ta ut tandpetarna

sila buljongen från köttet


finhacka svampen

bryn i panna (utan smör) tills vattnet avdunstat

tillsätt en klick smör

red med mjöl och hällpå buljongen från köttet

tillsätt grädden

smaka av med soja, salt och peppar