Välmarinerad fläskfilé som förslagsvis serveras med potatisgratäng.
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
Marinad 1
- 2 msk soja
- 1 msk hoisinsås
- 0.5 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 tsk socker
Marinad 2
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 0.5 dl vatten
- 2 dl olja
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 dl finhackad persilja
Tillagning
- Blanda den första marinaden.
- Putsa fläskfiléerna och lägg dem i en tät plastpåse. Slå över den första marinaden. Marinera köttet i minst tre timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg köttet på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 70°C. Vänd köttet en gång under stekningen.
- Svep in köttet i folie och låt det svalna.
- Blanda den andra marinaden.
- När köttet kallnat, skiva det i tunna skivor och slå över den andra marinaden.
- Ställ kallt i fyra timmar. Ös köttet ett par gånger under tiden.