Ompysslad Fläskfilé

Välmarinerad fläskfilé som förslagsvis serveras med potatisgratäng.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé

Marinad 1

  • 2 msk soja 
  • 1 msk hoisinsås 
  • 0.5 tsk salt 
  • 2 msk olja 
  • 1 tsk socker

Marinad 2

  • 0.5 dl vitvinsvinäger 
  • 0.5 dl vatten 
  • 2 dl olja
  • 1 tsk salt 
  • 0.5 tsk svartpeppar 
  • 1 pressad vitlöksklyfta 
  • 0.5 dl finhackad persilja 

Tillagning

  1. Blanda den första marinaden.
  2. Putsa fläskfiléerna och lägg dem i en tät plastpåse. Slå över den första marinaden. Marinera köttet i minst tre timmar.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Lägg köttet på galler, stick i en köttermometer och stek köttet tills termometern visar 70°C. Vänd köttet en gång under stekningen.
  5. Svep in köttet i folie och låt det svalna.
  6. Blanda den andra marinaden.
  7. När köttet kallnat, skiva det i tunna skivor och slå över den andra marinaden.
  8. Ställ kallt i fyra timmar. Ös köttet ett par gånger under tiden.