Potato Buns

Video

https://www.youtube.com/watch?v=IzcmDjpA-_A

Potatismos

1dl mjölk
1msk smör
potatismospulver

Koka upp mjölken och smöret. Vispa i potatismos pulver till en slät konsistens. 

Deg

130g potatismos
560g vetemjöl
10g torrjäst
45g socker
12g salt
55g smör
55g ägg (1st)
250g mjölk

1. Blanda allt i en matberedare efter ordningen de står i.
2. Knåda degen tills den är slät och elastisk, ca 10-12 min.
3. Lyft upp degen och forma den till en slät boll.
4. Skrapa ur bunken om det finns degreseter i den. Fyll på med lite neutral olja. Lägg i degen och rulla runt den i bunken så den är täckt med olja.
5. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1h.
6. Lyft upp degen, lägg den på bakbordet och tryck ut all luft. Dela degen i 12 lika stora bitar, ca 85g, och rulla till släta bullar.
7. Lägg bullarna på en ugnsform med bakplåtspapper.
8. Platta till bullarna försiktigt. Täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-1.5h.
9. Värm upp ugnen till 190c.
10. Pensla bullarna med smält smör.
11. Grädda i 13-14min tills dom blivit gyllenbruna upp till och har en innertemperatur på 95c.
12. Pensla bullarna med smör ytterligare en gång, direkt efter dom tagits ut ur ugnen.
13. Låt svalna 10min innan dom cerveras.