Fransk Chokladtårta

Ingredienser

125 g smör
250 g mörk choklad
2.5 dl strösocker
5 st ägg

Glasyr

25 g smör
1 dl vispgrädde
150 g mörk choklad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.
3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
5. Klä en form 24 cm i diameter med aluminiumfolie. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån 15–20 minuter. Låt kallna helt och gärna stå i kyl, innan du tar den ur formen.
6. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan. Låt kakan stelna. Serveras med lättvispad grädde.