Italienskt Franskbröd på Tyska

Ingredienser
  1. 5dl vatten
  2. 1msk matolja / olivolja
  3. 50g jäst (14g)
  4. 1msk salt
  5. 750g vetemjöl
Gör så här
  1. Rör ihop till klibbig massa utan att arbeta degen.
  2. Lägg handduk över och jäs i minst 1 timme (kan stå över natt).
  3. Stjälp upp degen på en plåt som är täckt med bakplåtspapper.
  4. Pudra med mjöl. grädda i 15 minuter på 250 grader tills brödet är brunt och sänk sedan till 100 grader och kör 45 minuter till.
  5. Till bullar så klickas de ut med sked doppad i kallvatten så den inte fastnar. Strö med mjöl eller ägg o vallmofrön. 225-250grader i ca 20 min. De som inte äts med detsamma kan med fördel köras 10 min i 150g.