Ingredienser
Bakning
- 4 dl mjöl
- 2 dl vatten eller mjölk
- 1/2 tsk salt
- 1/2 msk rörsocker eller vanligt socker
- 12.5 g jäst (3 g torrjäst)
Bakning
- Lös upp jästen i vattnet/mjölken och blanda sedan i socker och salt.
- Tillsätt mjölet och knåda degen smidig.
- Forma till en boll och jäs till dubbel storlek (ca. en timme).
- Kavla ut degen till 1.2cm tjocklek och tryck ut runda kakor med en form eller ett glas.
- Spraya kakorna med vatten och pudra sidorna med polenta. Lägg upp på plåt.
- Låt jässa under duk ytterligare 40-50 min.
- Grädda i stekpanna på vardera sida tills de fått en gyllenbrun färg. Ett snabbare alternativ är att grädda hela plåten i ugn 10min i 200 grader. Vänd muffinsen efter 5 min så de får sin karakteristiska platta form.