English Muffins

Ingredienser
  • 4 dl mjöl
  • 2 dl vatten eller mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk rörsocker eller vanligt socker
  • 12.5 g jäst (3 g torrjäst)

Bakning
  1. Lös upp jästen i vattnet/mjölken och blanda sedan i socker och salt.
  2. Tillsätt mjölet och knåda degen smidig.
  3. Forma till en boll och jäs till dubbel storlek (ca. en timme).
  4. Kavla ut degen till 1.2cm tjocklek och tryck ut runda kakor med en form eller ett glas.
  5. Spraya kakorna med vatten och pudra sidorna med polenta. Lägg upp på plåt.
  6. Låt jässa under duk ytterligare 40-50 min.
  7. Grädda i stekpanna på vardera sida tills de fått en gyllenbrun färg. Ett snabbare alternativ är att grädda hela plåten i ugn 10min i 200 grader. Vänd muffinsen efter 5 min så de får sin karakteristiska platta form.